Perceval


Fire dansere i flydende bevægelse smelter i en nænsom rytme sammen til en organisk helhed af dans, farver og lydbilleder. I Perceval ser vi som gennem et prisme, hvordan elementerne foran os spaltes og samles i forskellige konstellationer – og en kompleks mikstur af sanseindtryk opstår. I delikate kostumer forpupper danserne sig, de udfolder sig, hvirvler ind og overlapper hinanden. De får rummet til at ånde og finder modet til at være. De finder ind til kernen, hvorfra alt kan lade sig gøre.

Forestillingens inspirationskilde er Hilma af Klints billedserie Parsifal fra 1916. Serien rummer 144 malerier, der udforsker forskellige bevidsthedsniveauer i en fortælling om et mig og en verden uden adskillelse. Serien er en reference til myten om gralsridderen Parsifal, hvor Hilma af Klint arbejder med dét, der opstår af og bevæger sig imellem modsætninger. Titlen Perceval (”gennem denne dal”) indikerer en uophørlig bevægelse, hvor noget hårdere optager noget blødere i sig, og noget blødere igen indoptager noget hårdere i sig. Æstetikken taler ind i nutiden med sin længsel efter mening og sammenhænge i en stadig kompliceret verden.

Se trailerne her.

Læs anmeldelserne her.

Credits


Koreograf/instruktør:
Louise Mochia (DK) i samarbejde med alle involverede dansere

Dansere:
Zen Jefferson (USA), Meleat Fredriksson (SE), Adam Seid Tahir (SE), og Nikoline Due (DK)

Komponister:
Stine Steendorph (DK) og Sven Dam Meinild (DK)

Digital visuel kunstner/scenograf: My Lambertsen/SLØR (DK)

Lysdesigner:
Christoffer Lloyd (SE)

Kostumedesigner:
Elisabet Stamm (DK)

Fotografer:
Ville Vidø (DK) og Christoffer Brekne (DK/NO)

Co-produceret 2022 af Bora Bora - Dans og Visuelt Teater og Dansehallerne

Produktion og administration: SITKA LOUISA

English / Danish

Mark
SITKA LOUISA is a Copenhagen-based, abstract dance company founded by choreographer Louise Mochia, whose work explores the world of human experience and relationship to Earth with body positive embodiment practices and diverse representation.